Vision

20131125_stileben_007.jpg

Vår vision är att leverera råvaror av hög kvalitet med en helhetssyn på hanteringen, från frö till produkt.

För oss är bra råvaror lika med god omvårdnad om jordbruket och samhället runt den. Det är lika viktigt för oss att våra råvaror kommer från trygga odlingsförhållanden, som att våra råvaror ger bra och trygga produkter.

Vår livsnerv är nyfikenheten. Vi inspireras av så många olika saker, situationer och händelser. De ger oss idéer som vi utvecklar och tar ner till fysisk form. Vi stöter och blöter och går några varv till, adderar och summerar och går in i eftertanke med ett ögonkast mot framtiden. För utvecklingen står aldrig still. Den kan guppa eftertänksamt fram och tillbaka som en våg i vattnet, men den står aldrig still. Vi har därför bevakning och följer med på det som sker med våra odlingar och nya produktframtagningar.

Våra huvudmän är även våra forskare och professorer som ger allt för att framställa bra, pålitliga och ibland unika produkter.  Deras dokumentering liknar närmast formatet av en bok. Allt ska testas och säkerställas och testas igen. Det ger trygghet åt vår vision. 

Doft

Vi är stolta leverantörer av råvaror till både industrin och kosmetik. Mycket skiljer dessa tillverkare åt, men det finns en del intressanta likheter. Som att man kan välja råvaror som ger en fantastisk yta med fördjupande och vårdande egenskaper. Och doften!

Vilken produkt som helst ute i butik, bensinstation eller kosmetikshop har en sak gemensamt. Kunden luktar, nästan reflexmässigt, på innehållet. Oftast direkt i butik för att avgöra köpet, eller när de kommit hem och ska använda produkten. Kanske blev inköpet ett schampo till bilen? Vad skapar doften för känsla hos mottagaren? Vad ger den för signaler till känslorna och minnet? Luktade schampot proffs och kvalitét och gav därför en härlig efterköpskänsla?

20131125_stileben_animation_02.gif

Att vissa farliga produkter ska lukta ”farligt” är lika viktigt för människan som för djuren. De vet att använda sig av sitt luktsinne för att överleva. Detta ligger kvar djupt inne i människan och ibland är vi omedvetna om varför vi dras till vissa dofter och skyr andra. Minnet har lagrat känslostormarna med dofterna men vi minns inte längre händelserna. Andra dofter frammanar bilderna.

Detta är så spännande, inte konstigt att vi är som tokiga i dofter!

 Doften som framgångsrik entré till produkten är något vi har satt stort värde i att ta reda på. Det ska klicka. En doft ska motsvara förpackningens utseende och innehåll, den tänkta målgruppen och hur de tilltalas av doften. Doften skall vara svaret på vad produkten vill bjuda in till! Vi har tagit till oss kunskap genom många års erfarenhet, skolor och olika samarbeten, bland annat hos våra huvudmän.

 Vi skapar dofter där vi arbetar med att tyda dig och din produkt. Vi leder dig genom en värld av dofter där vi förenar doftämnen med vår kunskap tillsammans med din kunskap om din produkt och ditt doftminne!

Sanning

Vår ambition är att vi vill vara tydliga med vår information till dig, för att du ska kunna vara tydlig mot din kund. Användaren kan då förstå produkten och dess budskap. Om användaren av produkten får tydlighet gör de också enklare val. Vi har en tro på att marknaden behöver rätt information på ett lättillgängligt sätt. På så vis kan konsumenterna utbilda sig och stärkas i sin övertygelse om produkterna. Branschen blir renare och lovorden mer grundade. 

 

LOOK GOOD FEEL BETTER

Kavat Kosmetikutveckling AB är stödmedlem i organisationen Look Good Feel Better, en humanitär organisation som erbjuder kvinnor, som behandlas för cancer, kostnads­fria kurser om kosmetikens grunder, färglära och hudvård. En viktig hjälp om man under sin cancerbehandling tappar hår, ögonbryn och ögon­fransar. Man får lära sig att arbeta med sjalar som alternativ till peruk.

Se snyggare ut må bättre – ett lyft i vardagen.

Vi tycker att Look Good Feel Better gör ett viktigt arbete som ligger oss varmt om hjärtat Det är med stor glädje vi stödjer projektet och ser organisationen växa år efter år.