Vi är Kavat

Vi är vakna, ärliga och strävar efter långsiktiga relationer. Detta kräver i sin tur samarbete, transparens och öppenhet. Det är oftast oss två du träffar på inom företaget men vi har även personal inom ekonomi, försäljning, lager och logistik.


20131125_kaisa_013_två.jpg

Som liten doftade det i hemmet. Pappa, parfymälskande kemist med lab i källaren på huset, blandade till olika produkter.  Allt doftade. Familjens alla hårprodukter, olika vaxer, impregneringar och lotions.

Mamma luktade alltid gott. När jag var ledsen var det så tryggt i mammas famn och att känna hennes doft. Då konstaterade jag bara att det var så. Nu vet jag varför. Kanske var det här allt började?

På mina barnkalas blandade vi våra egna schampo istället för fiskdamm. Alla barnen fick en schampobas till vilken man fick sätta färg och doft. Jag valde gult violschampo. Det var bäst! På gymnasiet gjorde jag mitt specialarbete i ämnet Parfym -vetenskap och konst i skön förening. Under denna period fördjupade jag min kunskap och fullkomligt sögs in i världen av dofternas betydelse.  Jag åkte till Grasse och befäste min känsla för dofter.

Utbildade mig till Aromaterapeut och gick djupare in i de eteriska oljornas värld. Blev fascinerad att dessa oljor påverkar oss både fysiskt och mentalt. Det var väl egentligen inom aromaterapin jag upptäckte min förmåga att blanda samman eteriska oljor så att det blev fina doftharmonier. Det var lätt och självklart för mig likt en fallenhet och begynnande passion. Var det här allt började?

När jag efter ett par vändor i andra branscher slutligen hamnade inom kosmetikbranschen vaknade tanken på att åter ha dofter som mitt arbetsfält. I Kavat Kosmetikutveckling förenade jag utveckling av kosmetik och utveckling av dofter med försäljning av råvaror. Det har jag hållit på med sedan 1998. Och Kavat växer med uppgiften. I dag har jag mer fokus på själva produktutvecklingen än på många år. Vi är nu fler inom företaget och tack vare det kan jag ägna större del av min tid åt det jag gör bäst.

Kaisa_01.png

Man kan kalla det för en passion för doft och skapelseprocessen av parfymen då det momentet är lika magiskt varje gång…


20131125_carina_012-copy_två.jpg

Doft är för mig förknippat med minnen och känslor. Ibland kommer minnet direkt när jag doftar något och strax därefter känslan. Ibland kommer känslan först och kanske hittar jag inte minnet alls till just den känslan.

 Mina minnen är som flakonger som trängs i parfymhyllan och puffar ut sekvenser av livet. Jag har minnen från mormors hus, doftande av tjäran från järnvägsspåret som låg bredvid. Huset skakade varje gång ett tåg passerade men mormor var lugn och tryggheten doftade tjära.    

Jag fascineras av doft och intryck av färg och form. Hur de påverkar våra sinnen och hur våra sinnen påverkar valet vi gör av doft, färg och form. Sedan barnsben har jag haft en stark nyfikenhet som gör att jag ser lösningar snarare än problem och kan ta ett extra varv om jag kan få till en bättre lösning. Att hitta rätt doft till rätt produkt är en härlig utmaning i mitt arbete!

I min trädgård fyller jag på med mjuka intryck och rörelser. Dofterna är viktiga och avlöser varandra under säsongen. Där fascineras jag lätt av hur fantastisk naturen är. Hur den outtröttligt sätter frön och charmar oss med sina blommor och vackra blad.

Mina växter i trädgården behandlar jag med stor hänsyn. De vildvuxna rosorna har vassa törnen men ger en oändlig skönhet under hela sommaren och en bra bit in på hösten när mitt hjärta suckar och sorgset tar farväl av sommaren. Då står rosorna och nickar till mig. Ger mig tröst och hopp om nästa sommar. Under resten av året ser de inte mycket ut för världen. Men jag vet, och ser för mitt inre de vackra sammetslena rosorna och minns doften med välbehag och framför mig mjuknar törnen.

På samma sätt ser jag på mina medmänniskor och söker de fina, goda sidor som utstrålar just detta och då smälter jag och får en mjukare inställning och möjlighet till ett fint möte.

Carina_01.png

Min yogalärare brukar hälsa oss varmt välkomna och då känner jag mig extra inbjuden till att få delta. Precis så vill jag att våra kunder ska känna sig. Varmt välkomna.


20131125_par_008_två.jpg

Viking är en Lagotto Romagnolo, eller italiensk tryffelhund. Rasen har en nos som är känd inom doftvärlden när det gäller att söka efter det svarta guldet- tryffeln.

Viking är på kontoret på dagarna. Han välkomnar alla gäster och passar post och paketleveranser. Viking älskar att träna spår och leta kantareller då det inte finns så gott om tryffel i Kullavik, tyvärr. Viking, liksom de flesta hundar, gillar att förklä sig i andra dofter. En Aroma hund.